♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥

maandag 27 januari 2014

dιy ѕcrυв вloĸjeѕ мαĸeɴ!


Hey allemaal! Houden jullie ook zo van dingen zelf maken? Wij wel! Deze diy hadden wij gevonden bij Beautygloss, hier hebben wij onze eigen draai aan gegeven! Even geleden hebben wij zelf scrub blokjes gemaakt. Handig en heel erg budget! Wij hebben allemaal foto's gemaakt en wij zullen daarbij uitleg geven! Veel plezier ♥

  
Dit zijn de dingetjes die je nodig hebt! Wij gebruiken:
- Body Butter Kruidvat eigen merk in Granaatappel en Sinaasappel
- FA Mistic Moments zeepje 100 gram, deze vonden wij voor maar €0,80 bij de Wibra! Neem zeker eens een kijkje bij de Wibra ook voor goedkope deo, zeep en meer!
- Kleurstoffen
- Suiker
- Leuke vormpjes voor de scrub blokjes

Begin om alles af te wegen. Dit heb je nodig:
- 50 gram bodybutter, het handigst is om een harde boter te gebruiken zoals wij doen!
- 100 gram zeep (de meeste handzeepjes zijn 100 gram bijvoorbeeld ook die van Dove)
- 150 gram Kristal suiker, wij gebruiken deze van de Albert-Heijn
De kleurstof heb je pas later nodig.

Hier zie je het goedkope zeepje van maar €0,80 ! Deze snijd je in stukjes zoals je op het plaatje hieronder ziet. Handig is om dit met een snijd mesje te doen boven een grote bak! Hier ben je even mee bezig, de stukjes moeten klein genoeg zijn zoals hieronder.
 Nu ga je de Body Butter erbij doen. Pak een lepel en ga er als het ware op 'stampen'. Daardoor word het beter gebonden. Doe dit eventjes, de zeep hoeft niet helemaal zacht te zijn.

 Nu doe je het steeds 20 seconden in de magnetron, doe dit echt niet te lang anders wordt het in één keer te zacht. Herhaal die 20 seconden ongeveer 5 of 4 keer ongeveer. Als je net zo'n magnetron hebt, doe het dan op de stand: 180. Als het goed is word het nu zachter, zorg dat er minder stukjes in zitten. Het hoeft niet helemaal perfect omdat het een fijne scrub is. Nu moet je de kleurstof erbij doen, wij hebben dit niet gedaan omdat het zeepje al zo'n leuke kleur had! Nu moet je haasten, snel alles in het vormpje doen. Waarom moet dit zo snel? Dat komt omdat het van warm naar heel koud weer is gegaan, waardoor het steeds harder weer wordt. Voorkom dit door snel alles in de vormpjes te doen! Wij hebben 13 hartjes gemaakt en 1 grote waar we helaas geen foto van hebben!

 
Door de foto lijken ze wit, maar ze zijn toch echt paars (komt door de flits.. hihi)

een tip: Bewaar ze in een oud glas, bijvoorbeeld een Appelmoes pot met een leuk strikje erom heen!

En, gaan jullie deze DIY ook maken?
Ik hoop dat jullie het leuk vonden, moeten wij meer DIY's posten? Zet het bij de comments!

xxx Beautyfully ♥

1 opmerking:

  1. Hej! Ik heb je genomineerd voor het Liebster award! Kijk even op mijn blog. www.beautysmos.blogspot.com om te kijken wat je kan/moet doen.
    Groetjes Sara

    BeantwoordenVerwijderen